ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΡΥΛΛΑΣ: «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ»... (vid)

by - Δεκεμβρίου 09, 2024



Η κάθε ερώτηση που καταθέτει στην Βουλή δεν είναι ποτέ μικρότερη των δέκα σελίδων. Συνήθως απαρτίζεται από ένα σύνθετο κείμενο που μοιάζει με οικονομοτεχνική μελέτη αρκετά έντονου ενδιαφέροντος. Δεν είναι κάποιος αμερικανοτραφής σε κορυφαία οικονομικά πανεπιστήμια. Ένα φτωχόπαιδο που γεννήθηκε στα μαρτυρικά Καλάβρυτα και κυριολεκτικά από το μηδέν, έχτισε επιχειρήσεις και παράλληλα την πορεία του στην ζωή… 


Ο Ανδρέας Βορύλλας κάθεται στα έδρανα της ΝΙΚΗΣ και είναι ένας από τους «έφηβους» με εμπειρία στην ενεργό πολιτική, βουλευτές του Κοινοβουλίου. 


-Πως προέκυψε η ενεργός πολιτική; 

«Πάντα λειτουργούσα ως ενεργός πολίτης, είτε μέσα από τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες, είτε ως κάτοικος του πολύπαθου δυτικού τομέα ή όπως συνηθίζεται να λέγεται υποτιμητικά, κάτοικος Δυτικών Προαστίων. Έζησα τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι συντοπίτες μου για να επιβιώσουν σε ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον το οποίο η κυβέρνηση το κάθε χειρότερο. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν στα άμεσα σχέδιά μου η πολιτική αλλά στο κίνημά μας γνώρισα και εμπνεύστηκα από ανθρώπους με έντονη διάθεση προσφορά στην πατρίδα μας. Κανένας μας στο Κίνημα δεν ήταν επαγγελματίας πολιτικός. Ως εκ τούτου ακολούθησα και στρατεύτηκα στην όλη προσπάθεια...» 


                         
                        «Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟΣ...»

-Γιατί βουλευτής της ΝΙΚΗΣ; 

«Σε καιρούς που το αφύσικο γίνεται φυσιολογικό, που μειοψηφίες επιβάλλονται στην πλειοψηφία, εμείς είμαστε εδώ στη νέα τάξη πραγμάτων των δικαιωματιστών, την εθνομηδενιστών και της woke ατζέντας. Η πατρίδα δεν είναι μία αφηρημένοι έννοια για τη ΝΙΚΗ. Είναι η μάνα μας. Είναι τα 5000 χρόνια ελληνισμού. Είναι οι θυσίες των προγόνων μας για ελευθερία, ανεξαρτησία, δημοκρατία. Ο λόγος της ΝΙΚΗΣ είναι κρυστάλλινος και απορρέει από τις αξίες του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Για εμάς το βασικό κύτταρο της Ελλάδας, βρίσκεται και σφυρηλατείται μέσα από την οικογένεια, την ελληνική παιδεία, τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις μας». 


-Μέχρι πριν από λίγες ημέρες η ΝΙΚΗ και το ΚΚΕ ήταν τα μόνα κόμματα στη Βουλή που δεν σπαράζονται στο εσωτερικό τους. Πλέον είναι μόνον το ΚΚΕ, καθώς είχατε την παραίτηση του βουλευτή επικρατείας Γ. Αποστολάκη. Γιατί συνέβη αυτό; Εξαιτίας προσωπικού προβλήματος του Γ. Αποστολάκη ή έντονων διαφωνιών όπως λέει το παρασκήνιο και προς αυτήν την κατεύθυνση οδηγεί και μία ανάρτησή του που αναφερόταν σε «φθορά» και «σήψη»; Εκτιμάται ντόμινο αποχωρήσεων και εσωτερικών αναταραχών στο κόμμα σας; 

                         «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ 
                                            ...ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ»

«Το κίνημά μας έκανε αρκετά συνέδρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας προκειμένου να διαμορφώσει τις πολιτικές μας θέσεις και να οργανώσουμε το κίνημά μας. Ο κ.Αποστολάκης, ο οποίος δεν εκλέχθηκε με σταυρό προτίμησης, επί της ουσίας διορίστηκε ως βουλευτής επικρατείας, διαφώνησε με αποφάσεις της πλειοψηφίας. Σέβομαι την απόφασή του να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του». 

«Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ»

-Ποιο από τα δύο σενάρια ισχύει τελικά; Ο Αντώνης Σαμαράς είναι σε παράλληλη πορεία με τη ΝΙΚΗ ή ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να διεισδύσει, όπως λέγεται, στη ΝΙΚΗ και βρίσκει απέναντί του τον πρόεδρο Δ.Νατσιό (αν και η δήλωσή του μετά την διαγραφή του από τον Κ.Μητσοτάκη, μάλλον παραπέμπει αλλού…) 

«Ο κ.Σαμαράς εξέφρασε με μεγάλη αργοπορία αυτά που πιστεύει η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά δεν παρουσιάζεται στα μέσα ενημέρωσης. Η σύγκρουσή του με τον κ.Μητσοτάκη δεν του δίνει συγχωροχάρτι από τα δεινά που επέφερε στην Ελλάδα με τα μνημόνια και τις πολιτικές που εφάρμοσε ως πρωθυπουργός. Εξέφρασε την αντίθεσή του στον κενό διάλογο με την Τουρκία, μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, και διαγράφηκε». 



«ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ...»

-Φοβάστε την Λατινοπούλου; Με τον Βελόπουλο πως τα πάτε; 

«Δεν φοβόμαστε κανέναν! Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε γνωστές τις θέσεις μας στην κοινωνία. Με το μόνο που είμαστε αντιμέτωποι είναι τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών αλλά και τις τεράστιες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές ανακατατάξεις που μας κυκλώνουν επικίνδυνα. Λατινοπούλου και Βελόπουλος έχουν χρηματοδότες, προσβάσεις στα μέσα ενημέρωσης και επαγγελματική σχέση με την πολιτική. Αυτή είναι και η μεγάλη μας διαφορά». 

-Βουλή με εννέα κόμματα και 23 ανεξάρτητους βουλευτές. Πως βλέπετε να εξελίσσεται αυτή η νέα «γεωγραφία» στο κοινοβούλιο; 

«Είναι και αυτό σημείο των καιρών μας. Η ρευστότητα που υπάρχει στο πολιτικό μας σύστημα δείχνει πως τα κόμματα έχουν αποκοπεί από την κοινωνία. Η όλη κατάσταση είναι κυρίως αποτέλεσμα της διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανόν να δούμε και άλλες ανεξαρτητοποιήσεις. Το κίνημά μας παρακολουθεί τις εξελίξεις από απόσταση...»


 

«ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ...»

-Γιατί πιστεύετε ότι η κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των τραπεζών; 

«Διότι δεν επιθυμεί να στεναχωρήσει τους μετόχους των συστημικών τραπεζών, όπου είναι δεκάδες funds του εξωτερικού. Η φορολόγηση των υπερκερδών δεν θα ήταν μία βιώσιμη λύση, είναι ένα μέτρο που θα επιβάλλεις μία ή δύο φορές, δεν μπορεί να είναι μόνιμο μέτρο, ενώ πιθανόν να υπάρχουν και νομικά κολλήματα. Εμείς, πάντως, προτείνουμε δύο διαφορετικά και στοχευμένα μέτρα: α) ο φόρος των μερισμάτων που σήμερα είναι στο 5% να ανέλθει τουλάχιστον στο 20% για τις τράπεζες που παρουσιάζουν υψηλή κερδοφορία και ετοιμάζονται να διανέμουν μερίσματα εντός του 2025 και β)την επιβολή Τέλους με συντελεστή 1% επί της αντικειμενικής αξίας στα κενά ακίνητης ιδιοκτησίας τραπεζών και funds». 

-Ακρίβεια, ενοίκια, ενέργεια. Εκτιμάτε ότι οι πολίτες έχουν την αντοχή -ανάμεσα στα δυσβάσταχτα πολλές φορές προβλήματα της καθημερινότητας να εξετάσουν την ατζέντα του κάθε κόμματος; 

«Οι πολίτες πρέπει να ακούνε τι τους λέει το κάθε κόμμα και κυρίως τι πράττει εντός αλλά και εκτός Βουλής. Έχουμε θέσεις και προτάσεις, όπως την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Έσοδα μπορούν να βρεθούν από άλλες πηγές που η κυβέρνηση αδιαφορεί, όπως για παράδειγμα με την φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων με φόρο υπεραξίας 15%. Ίσως θα γνωρίζετε ότι μετά την νίκη του Τραμπ, τα κρυπτονομίσματα έχουν ανατιμηθεί. Ειδικά το bitcoin ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες δολάρια».



«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ»

-Μετανιώσατε που μπήκατε στην πολιτική; 

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Όπως μπήκα στην πολιτική έτσι μπορεί και να βγω αν το θελήσει ο λαός. Η αγάπη του κόσμου μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να παλεύω για μία καλύτερη πατρίδα, ελεύθερη από τους πιστωτές μας και πιο κοντά στις παραδοσιακές μας αξίες και την ορθόδοξη πίστη μας. Μετά από 18 μήνες στη Βουλή θα έλεγα πως όχι μόνον δεν το έχω μετανιώσει, αλλά η κάθε μέρα στην πολιτική είναι μία πρόκληση για να δώσω όσα περισσότερα μπορώ στον Έλληνα πολίτη. Να παλέψω για την οικογένεια, την πατρίδα και την θρησκεία μας»

«ΜΑΘΑΜΕ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ...»

-Η πιο δύσκολη στιγμή στην πορεία σας ποια είναι; 

«Οι δυσκολίες πολλές. Κατάγομαι από την ορεινή Αχαΐα, από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα. Η οικογένειά μου απλή και όχι κάποιο ισχυρό πολιτικό τζάκι. Από νωρίς μάθαμε από τους γονείς μας να παλεύουμε για το καλύτερο. Μάθαμε πως τίποτα δεν χαρίζεται...Κι αυτό θα πρέπει να περάσουμε στην νέα γενιά, να μάθει να παλεύει για ένα καλύτερο αύριο».

Press Workers

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας