ΠΡΕΣΒΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΓΙΟΥΣΕΦ ΝΤΟΡΚΧΟΜ: «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ»
Θερμό χαιρετισμό στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στο Σύνταγμα απηύθυνε, μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης με τη Ραμάλα, ο Μοχάμεντ Αρούρι εκπρόσωπος της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών.
«Με την ευκαιρία των 25 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΜΕ σας απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό», ανέφερε, ενώ χαιρέτισε την Πρωτομαγιά, μέρα πάλης και αλληλεγγύης της εργατικής τάξης, μέρα-σύμβολο για τους αγώνες για τα κοινωνικά δικαιώματα.
Όπως τόνισε, στην Παλαιστίνη οι αγώνες αυτοί «περιλαμβάνουν την πάλη για ελευθερία, ανεξαρτησία, αποτίναξη του κατοχικού ζυγού».
«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον Παλαιστινιακό λαό να αντιμετωπίζει τη γενοκτονία στη Γάζα αλλά και τις επιθέσεις στη Δυτική Όχθη», είπε.
Αναφέρθηκε ακόμα στο πρόβλημα της μεγάλης ανεργίας, της φτώχειας που αντιμετωπίζει ο λαός του. Εξέφρασε τις ευχαριστίες του «στους φοιτητές που κινητοποιούνται στις ΗΠΑ και άλλες χώρες καταδικάζοντας τη σφαγή στη Γάζα, στους εργαζόμενους όλου του κόσμου που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό».
Στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα χαιρέτισε ο πρέσβης της Παλαιστίνης Γιούσεφ Ντόρκχομ, τονίζοντας πως «μεταφέρω σε όλους σας και σε όλους τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη και τη βαθιά μας εκτίμηση που υψώνετε τις φωνές σας για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας στον Παλαιστινιακό λαό στη Γάζα και σε όλα τα μέρη της κατεχόμενης Παλαιστίνης και της διασποράς και για την υπεράσπιση της δικαιοσύνης μας, για την υπεράσπιση της ελευθερίας μας και για την υπεράσπιση του ανεξάρτητου κράτους μας, της Παλαιστίνης, στα προ της 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα.
Και από εδώ χαιρετίζω τον Παλαιστινιακό λαό μας στη Γάζα. Χαιρετίζω τα παιδιά, τις γυναίκες και τους άνδρες της Γάζας, της Τζενίν, της Τουλακερέμ, της Ναμπλούς, της Χεβρώνας, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και κάθε ίντσας της Παλαιστίνης που μας γεμίζει πάντα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια.
Χαιρετίζω τον λαό μας της διασποράς που αναγκάστηκε να εξοριστεί διά της βίας από τη βάρβαρη ισραηλινή κατοχή της πατρίδας μας».
«Ο λαός μας» είπε, στη συνέχεια, «εκτοπίζεται διά της βίας από την πατρίδα του καθώς το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να κάνει τη Γάζα μη κατοικήσιμη...
Γι' αυτό βομβάρδισαν τα σχολεία μας, γι' αυτό επιτέθηκαν στον τομέα της Υγείας μας. Αυτός είναι ο λόγος που κατέστρεψαν το μοναδικό εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Γάζας. Αυτός είναι ο λόγος που επιτέθηκαν στο σύστημα καθαρού νερού και αποχέτευσης της Γάζας. Και γι' αυτό έχουν εκτοπίσει διά της βίας 1,9 εκατομμύρια Παλαιστίνιους, για να μετατρέψουν την πράσινη Γάζα σε έρημο. Την 208η ημέρα της γενοκτονίας του Ισραήλ στη Γάζα, 34.500 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους, 14.100 παιδιά, 9.200 γυναίκες και πάνω από 78.000 οι τραυματίες. 8.200 Παλαιστίνιοι παραμένουν αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμένων σπιτιών τους.
Μόνο 10 ιατρικές εγκαταστάσεις λειτουργούν εν μέρει για έναν πληθυσμό 2,3 εκατομμυρίων Παλαιστινίων. Όταν ο ΟΗΕ αναφέρει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 χρόνια για να καθαριστούν τα ερείπια, τότε μπορείτε να κατανοήσετε το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ».
Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «στο ΠΑΜΕ, στο φοιτητικό κίνημα, στους φοιτητές των ΗΠΑ» και κάλεσε «την ελληνική κυβέρνηση, από εδώ, μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων, να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, εφαρμόζοντας την απόφαση του 2015 να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».
Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Γ. Ντόρκχομ ανέφερε:
«Η αλληλεγγύη σας μας δίνει την ελπίδα και την αποφασιστικότητα και τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για ζωή. Μαζί αλληλέγγυοι μέχρι το τέλος της κατοχής, το τέλος της αποικιοκρατίας, την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, την επιστροφή των προσφύγων και την αναγνώριση του ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ώστε ο Παλαιστινιακός λαός να απολαμβάνει την ελευθερία και τη σταθερότητα όπως οι ελεύθεροι λαοί του κόσμου.
Τέλος, χαιρετίζω εσάς, σύντροφοι και συντρόφισσες και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του μεγάλου πλήθους που έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο ότι ο Παλαιστινιακός λαός μας δεν είναι μόνος και η φωνή των επαναστατημένων και αγωνιζόμενων λαών είναι αυτή που θα συνεχίσει να τραγουδά την ελευθερία για την Παλαιστίνη».
Τη γροθιά στο οδόστρωμα της Βασιλίσσης Σοφίας ζωγράφισαν μέλη του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΕΕΤΕ) σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.
Μπαλόνια με τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης αφέθηκαν στον ουρανό της Αττικής, από την απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
ΑΠΕ ΜΠΕ
0 comments
Το μήνυμα σας