ΟΡΓΗ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ!

by - Μαΐου 02, 2024


Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η Τουρκία σταμάτησε όλες τις εισαγωγές και εξαγωγές προς το Ισραήλ. Να επισημάνουμε ότι το 2023 το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών, ανήλθε στα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023  με το 76% να αφορούν εξαγωγές της Τουρκία προς το Ισραήλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαγόρευσε τις ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές, βάζοντας μπλόκο στα λιμάνια, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πλοία:

«Ο Ερντογάν σπάει τις συμφωνίες μπλοκάροντας τα λιμάνια για ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές. Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοώντας τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες.

Έχω δώσει εντολή στον Γενικό Διευθυντή του του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ να συνεργαστεί άμεσα με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην κυβέρνηση (του Ισραήλ) για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων για το εμπόριο με την Τουρκία, εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή και τις εισαγωγές από άλλες χώρες.

Το Ισραήλ θα αναδυθεί με μια ισχυρή και τολμηρή οικονομία. Εμείς θα κερδίσουμε, αυτοί θα χάσουν».


You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας