Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ (VID)

by - Μαΐου 01, 2024


Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εισέβαλε το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (ξημερώματα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο. Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό. 

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών. Αξιωματικοί με εξοπλισμό εναντίον ταραχών απομάκρυναν τους διαδηλωτές που είχαν καταλάβει το Hamilton Hall, ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία φοιτητικών κινητοποιήσεων. 

Δεκάδες άλλες συλλήψεις έγιναν σε πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, εκατοντάδες αστυνομικοί συνέλαβαν δεκάδες φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια το βράδυ της Τρίτης, περίπου 20 ώρες αφότου οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει ένα κτίριο της πανεπιστημιούπολης. 

Η κατοχή του κτιρίου κλιμάκωσε περαιτέρω την κρίση που έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα το εν λόγω Πανεπιστήμιο και πυροδότησε τον ακτιβισμό των φοιτητών σε δεκάδες πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα. 

Οι αστυνομικοί έσπασαν ένα παράθυρο του δεύτερου ορόφου για να εισέλθουν στο κατειλημμένο κτίριο, το Hamilton Hall, και στη συνέχεια οδήγησαν διαδηλωτές σε λεωφορεία επιβολής του νόμου που ήταν σταθμευμένα κοντά στην πανεπιστημιούπολη. Σε ανακοίνωσή του, το πανεπιστήμιο είπε ότι το κτίριο είχε «βανδαλιστεί και αποκλειστεί», αφήνοντας τους διαχειριστές με «καμία επιλογή» από το να καλέσουν την αστυνομία στην πανεπιστημιούπολη για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.



You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας