ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ... «ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΔΥ»... ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗ...

by - Μαΐου 02, 2024


«Ένα Μεγάλο Βράδυ». Ένα συγκλονιστικό βιβλίο του Σπύρου Τζόλα για τον Σουκατζίδη, τον κομμουνιστή που εκτελέστηκε στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 αρνούμενος να πάρει άλλος την θέση του...

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων των Δήμων Καισαριανής και Χαϊδαρίου για τα 80 χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1944, η «Σύγχρονη Εποχή» παρουσίασε το Σάββατο 27 Απρίλη το ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα «Ένα μεγάλο βράδυ» με επίκεντρο τη ζωή και τον θάνατο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή και μίλησαν: Σπύρος Τζόκας, πανεπιστημιακός, συγγραφέας. Κυριακή Καμαρινού, εκπαιδευτικός, διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Θέματα Παιδείας» και συνεργάτης του εκδοτικού «Σύγχρονη Εποχή». Γιάννης Μηλιός, ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, διευθυντής του περιοδικού «Θέσεις». Αναστάσης Γκίκας, διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών. 

Το βιβλίο είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα που ξεδιπλώνει, μέσα από τη μυθιστορηματική ανασκόπηση της ζωής του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στο κελί του, το δράμα του ελληνικού λαού, ξεκινώντας από τους Βαλκανικούς Πολέμους και φτάνοντας στο ξημέρωμα της 1ης Μάη του 1944, οπότε οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν τους 200 κομμουνιστές στην Καισαριανή.

Οι ομιλητές στάθηκαν στα ιστορικά στοιχεία της εποχής, στους πολέμους, στον ξεριζωμό, την προσφυγιά, τις δικτατορίες, την εξορία, την Κατοχή, όλα αυτά που αντιμετώπισε εκείνη την περίοδο ο ελληνικός λαός. Στο επίκεντρο ήταν ο Ναπολέων Σουκατζίδης, που επέλεξε τον δρόμο του αγώνα και της αντίστασης, και την Πρωτομαγιά του 1944 έπεσε νεκρός μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους του στον τοίχο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του 902.gr


You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας