ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΙΡΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ (VID)

by - Απριλίου 11, 2024


Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας του ισραηλινού στρατού εξέδωσε εγκύκλιο προς τους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, με την οποία δίνει την εντολή να αρχίσουν τις προετοιμασίες για την αντιμετώπιση μίας πιθανής ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ τις επόμενες ημέρες. 

Όπως επεσήμανε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης, η εγκύκλιος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας συνοδεύεται από τη σύσταση να μην προκληθεί πανικός στους πολίτες. 

Η Χαμάς πρόκειται να δώσει τις τελικές της παρατηρήσεις και αντιπροτάσεις στο πλαίσιο εκεχειρίας που συζητείται μέσα στις επόμενες 24 ώρες, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της οργάνωσης στο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων AWP. Τα βασικά θέματα για τα οποία η Χαμάς θα προβάλει τις αντιπροτάσεις της είναι ο αριθμός των ισραηλινών ομήρων που προτίθεται να απελευθερώσει, η διαδικασία ελέγχου ασφαλείας που θα εφαρμοστεί στους Παλαιστινίους αμάχους προκειμένου να επιστρέψουν στις εστίες τους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ως επίσης και ο τρόπος σύνταξης του ονομαστικού καταλόγου των Παλαιστινίων που θα αποφυλακιστούν.

Οεκπρόσωπος Τύπου των IDF, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες για τους πολίτες, καθώς το Ισραήλ παραμένει σε υψηλή επιφυλακή για πιθανή επίθεση από το Ιράν.

«Θα ασχοληθώ με τις αναφορές και θα μιλήσω για τις προετοιμασίες για μια επίθεση από το Ιράν. Πρώτα απ' όλα, δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου», τόνισε σε απογευματινή συνέντευξη Τύπου.

«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή και είμαστε ιδιαίτερα προετοιμασμένοι για διάφορα σενάρια και αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι για επίθεση και άμυνα χρησιμοποιώντας διάφορες δυνατότητες που διαθέτουν οι IDF, αλλά και έτοιμοι με τους στρατηγικούς μας εταίρους», πρόσθεσε ο Χαγκάρι. 



You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας