ΑΝ ΣΟΥ ΡΙΞΟΥΝ ΠΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΕΝΩ ΟΔΗΓΑΣ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΑΠΛΑ ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ!

by - Απριλίου 03, 2024


Ενώ οδηγούσε στην Αττική Οδό, άγνωστοι πέταξαν πέτρα από γέφυρα πάνω στην ηλιοροφή του ταξί, τα θρύψαλα έπεσαν όλα πάνω του - ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και από κείνη την ημέρα εκτός του ότι έχει γίνει «μπαλάκι», κάνει και τον σταυρό του στην Αττική Οδό να μην του ξανασυμβεί... 

Ο οδηγός ταξί Γεράσιμος Ρωμανός προσπαθεί εδώ και αρκετές μέρες να βρει το δίκιο του. Μεταξύ Αττικής Οδού και Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου...

Με το που έγινε το συμβάν απευθύνθηκε άμεσα στην Αττική Οδό. Εκεί, όπως περιγράφει ο ίδιος, δήλωσαν αναρμοδιότητα και τον παρέπεμψαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου. Από το αστυνομικό τμήμα τον... έστειλαν πίσω στην Αττική Οδό. 



Ακολουθεί η έγγραφη καταγγελία του Γεράσιμου Ρωμανού που έστειλε στην Αττική Οδό σε μία προσπάθεια να βρει το δίκιο του...

«Την Παρασκευή 22/03/2024 και ώρα περί την 18.25 μμ εισήλθα στον κόμβο 10 της Αττικής Οδού με το ΤΑΧΙ υπ' αριθμ ΤΑΑ... του οποίου είμαι οδηγός, με προορισμό το αεροδρόμιο. Στο ύψος του εμπορικού κέντρου The Mall Ethens και ελάχιστα πριν από αυτό (στο ύψος της γέφυρας που βρίσκεται το υπουργείο Παιδείας 27,2 χλμ) δέχθηκα άξαφνα έντονη ριπή αντικειμένου ακριβώς πάνω από τη θέση του οδηγού. Σημειώνω ότι το αυτοκίνητο φέρει ως δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου γυάλινη οροφή με αποτέλεσμα να σπάσει η οροφή και άμεσα τα γυαλιά να πέφτουν επάνω μου και στο λοιπό εσωτερικό του αυτοκινήτου. Αντιδρώντας ακαριαία και με την επαγγελματική μου εμπειρία κατάφερα να μην χάσω τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να μην έχω σύγκρουση αυτού και ως πρώτη αντίδραση προσέφυγα στη ΛΕΑ και σταμάτησα στην ανηφόρα της εξόδου Κηφισίας. 

Κάλεσα αμέσως την τροχαία της Αττικής Οδού η οποία με παρέπεμψε στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου. Προσήλθα στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου για την καταγραφή του συμβάντος όπου με ενημέρωσαν ότι πρώτα πρέπει να πληρωθεί το παράβολο και στη συνέχεια να γίνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Επιπλέον με ενημέρωσαν ότι πρέπει να καλέσω την ασφαλιστική μου εταιρεία για να αποτυπωθεί η ζημιά. Πράγματι κάλεσα την φροντίδα ατυχήματος η οποία κατέγραψε το συμβάν και έβγαλε τις σχετικές φωτογραφίες. 

Με το παρόν σας καλώ, το λιγότερο, να αποζημιώσετε τη ζημιά του επαγγελματικού μου οχήματος και τα διαφυγόντα κέρδη για τις ημέρες που δεν μπορώ να εκτελέσω την εργασία μου. 

Συνημμένα, σας αποστέλλω τις φωτογραφίες από το όχημα όπου αποτυπώνεται η ζημία και παρακαλώ να μου δοθεί υλικό από τις κάμερες προκειμένου να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες σε αυτούς που προκάλεσαν το ατύχημα που από τύχη δεν ήταν δυστύχημα και δεν θρηνήσαμε θύματα. Σε αναμονή από την εταιρεία σας το συντομότερο δυνατόν, τονίζοντας το επείγον του θέματος δεδομένου ότι η επισκευή του επαγγελματικού μου οχήματος είναι αναγκαίο να γίνει άμεσα.»  

Οι υπεύθυνοι της Αττικής Οδού του απάντησαν με μία επιστολή αρκετά ενδιαφέρουσα όχι μόνον για τον ίδιον, αλλά και για όλους οδηγούς που ενδεχομένως να βρεθούν στη θέση του καθώς όπως προκύπτει από την επιστολή, είναι συχνό φαινόμενο!

«Αξιότιμε κύριε Ρωμανέ, 

Κατ’ αρχάς εκφράζουμε τη λύπη μας για το συμβάν που μας αναφέρετε. Συμβάντα ρίψης αντικειμένων από άγνωστα άτομα που ενεργούν εκτός αυτοκινητοδρόμου αποτελούν ένα πρόβλημα που αφορά στην αστυνόμευση των παρακείμενων του αυτοκινητοδρόμου περιοχών και συνεπώς εμπίπτει στη σφαίρα ευθυνών και αρμοδιοτήτων των Οργάνων Δημοσίας Τάξεως και όχι της εταιρείας μας (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου), η οποία δεν έχει την αρμοδιότητα αστυνόμευσης του αυτοκινητοδρόμου, ούτε φυσικά των γεφυρών ή του παράπλευρου δικτύου. 

Σημειωτέον δε ότι και δικά μας οχήματα κατά τη διάρκεια περιπολιών έχουν υποστεί ζημιές από ρίψεις αντικειμένων και έχουμε αναφέρει το θέμα στα αρμόδια αστυνομικά όργανα. 

Επιπλέον θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι δεν υπάρχει ψηφιακό υλικό για το συμβάν στο οποίο αναφέρεστε, καθώς το βιντεοσκοπημένο υλικό που τυχόν συλλέγεται από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης διαγράφεται αυτομάτως εντός τριών (3) ημερών από τη λήψη του σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Εταιρείας μας που είναι αναρτημένη στο website: . Ενημερωτικά και μόνο, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι το εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της Αττικής Οδού λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τη διαχείριση της κυκλοφοριακής ροής στον αυτοκινητόδρομο. Για το σκοπό αυτό, οι κάμερες εν γένει τίθενται σε μακροσκοπική κάλυψη και στρέφονται σε συνεχή βάση για τη βέλτιστη δυνατή μακροσκοπική εποπτεία της κυκλοφοριακής ροής του αυτοκινητόδρομου. Ως εκ τούτου, στις καταγραφές των εν λόγω καμερών αφενός δεν καλύπτεται το κάθε σημείο του αυτοκινητόδρομου ανά πάσα στιγμή, αφετέρου δεν καθίστανται εν γένει διακριτά τα στοιχεία ταυτοποίησης τόσο των διερχόμενων οχημάτων (π.χ. πινακίδα κυκλοφορίας, κ.λπ.), όσο και προσώπων. Με βάση τα παραπάνω, λυπούμαστε, αλλά δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε το αίτημά σας για αποζημίωση. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση...» 

Γ.Λιν




You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας