ΖΟΒΚΒΑ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΧΕ ΣΤΟΧΟ Ή ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Ή ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

by - Μαρτίου 07, 2024


Ένας από τους κορυφαίους συμβούλου του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι, ο Ιχόρ Ζόβκβα, δηλώσε στο CNN πως: «Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι η χθεσινή ρωσική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού να είχε ως στόχο τις αντιπροσωπείες του Βολοντιμίρ Ζελένσκι ή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη». 

«Ήταν πραγματικά λιγότερο από 500 μέτρα από εμάς. Τι ήταν αυτό;... Δεν μπορείς να αποκλείσεις ότι προοριζόταν για την αντιπροσωπεία του προέδρου μου ή την αντιπροσωπεία ξένων επισκεπτών», είπε ο Ζόβκβα

Η Le Monde επισημαίνει πως η μετακίνηση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν είχε προαναγγελθεί επίσημα για λόγους ασφαλείας, κάτι άλλωστε που συμβαίνει και με άλλους διεθνείς ηγέτες. 

Από την πλευρά του ο Γάλλον πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο συναντήσεων με αποκλειστικό θέμα την Ουκρανία, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο έκανε εκ νέου λόγο για σκλήρυνση της ρωσικής επιθετικότητας και για την «ανάγκη υπέρβασης» από την πλευρά των δυνάμεων που βρίσκονται στο πλευρό του Κιέβου. 

 Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βουκουρέστι όπου βρέθηκε για το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Νομίζω ότι όλοι έχουμε ένα μήνυμα για το Κρεμλίνο: δεν θα φοβηθούμε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τους γενναίους πολίτες της για όσο χρειαστεί. Και παραμένουμε ενωμένοι σε αυτό το ζήτημα».

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας