ΠΛΩΤΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

by - Μαρτίου 09, 2024


Πλωτή πλατφόρμα, που θα λειτουργεί ως προβλήτα από το έδαφος της Γάζας στα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού επιστρατεύουν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους, γράφει η Washington Post. 


Η πλατφόρμα που αναμένεται να εξυπηρετεί περί τα δύο εκατομμύρια γεύματα καθημερινά, θα ολοκληρωθεί σε περίπου δύο μήνες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ανθρωπιστικές οργανώσεις ο παλαιστινιακός λαός αντιμετωπίζει τον κίνδυνο λιμού. 

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς οι ελπίδες εξασθενούν για μια άλλη κατάπαυση του πυρός στον πεντάμηνο πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει την έντονη κριτική για την τεράστια προμήθεια όπλων των ΗΠΑ που συνέβαλαν στην ο τεράστιος αριθμός νεκρών αμάχων της σύγκρουσης. Είναι ένα στοιχείο ενός ευρύτερου «θαλάσσιου διαδρόμου» που οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την κατάσταση. 

Η διαδικασία έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί ότι θα φτάνει καθημερινά περισσότερη βοήθεια στον πληθυσμό, χωρίς να είναι αναγκαία η παρουσία προσωπικού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας