ΜΗΤΣΤΟΤΑΚΗΣ ΑΛ ΣΙΣΙ-ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΙΒΑ...

by - Μαρτίου 17, 2024


Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στο Κάιρο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Ένας από τους στόχους η συνεργασία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Αιγύπτου στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, ώστε να μην ανοίξει ένας νέος μεταναστευτικός διάδρομος από την Λιβύη προς την Κρήτη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η απόφαση των δύο ηγετών να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν την στρατηγική σχέση των δύο χωρών με τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας- Αιγύπτου, η πρώτη συνεδρίαση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι δύο ηγέτες θα υπογράψουν το απόγευμα Κοινή Δήλωση για τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου. Σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν γίνει έλος, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την οργάνωση της επίσκεψης στη Σίβα. Διαρροές που ακολούθησαν καταγγελίες οι οποίες ξεκίνησαν από ένα post του Παύλου Πολάκη έντεκα ώρες πριν... 

Δείτε...

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας