ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ...(VID)

by - Μαρτίου 06, 2024


Κοινές δηλώσεις στο λιμάνι της Οδησσού πραγματοποίησαν ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στην εμπόλεμη χώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην επίθεση η οποία σημειώθηκε στην αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου, λέγοντας πως «όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητά μας ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Για μας είναι η καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Κάθε μέρα. Ο οποίος δεν επηρεάζει μόνο το μέτωπο». 

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει την επιθυμία εδώ και καιρό να επισκεφτεί την Οδησσό, προκειμένου να απευθύνει μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία, καθώς και μήνυμα προς το ελληνικό στοιχείο της Ουκρανίας, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της ελληνικής παιδείας της Διασποράς και έδρα της Φιλικής Εταιρείας, σύμβολο των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την πρόθεση της Ελλάδας να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Οδησσού, το ιστορικό κέντρο της οποίας ανακηρύχθηκε τον Ιανουάριο του 2023 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής διασποράς και ομογένειας. 

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε στήριξη προς την Ουκρανία, τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ, που θα συνεχιστεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Ελλάδας και χωρίς να αποδυναμωθούν οι αμυντικές ικανότητες της χώρας μας. 





You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας