ΣΚΛΗΡΟ BULLYING ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ...

by - Φεβρουαρίου 15, 2024

    


Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος αναφέρεται σε περιστατικά γονεϊκού bullying. Βέβαια, αναφέρει πολύ λιγότερα απ' όσα στην πραγματικότητα συμβαίνουν. 

     Φυσικά και το γονεϊκό bullying δεν είναι «προνόμιο» μόνον των ιδιωτικών σχολείων. Απλά στα δημόσια σχολεία «καταπίνεται», χάνεται μεταξύ «γραφειοκρατίας» και... ανάγκης. Εχει ενδιαφέρον, όμως, να μελετήσουμε την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ προς προβληματισμό και συμμόρφωση. 

    Να επισημάνουμε ότι αυτή εκδόθηκε μία μέρα αφ' ότου ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος παραδέχθηκε με ανάρτησή του στο facebook πως ήταν ο πολιτικός που πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο εναντίον καθηγητή. 


    Έγραψε στο facebook το απόγευμα της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου: «Μετά τις απειλές κατά των παιδιών μου, λάσπη Ο πόλεμος λάσπης κι απειλών κατά εμένα και των παιδιών μου συνεχίζεται. Γίνεται κατανοητό πως όταν κάποιοι φθάνουν στο σημείο να εμπλέξουν οικογένειες στα πολιτικά μικροπαιχνιδια τους δηλώνουν την ένδεια και την αδυναμία τους. Την απουσία κάθε έννοιας ηθικής. Σύμφωνα λοιπόν με μπαράζ φημών, εμπλέκεται το όνομα μου και του ενός παιδιού μου σε υπόθεση φραστικής επίθεσης σε καθηγητή σχολείου. Μια διαφωνία, από αυτές που λογικό είναι να υπάρχουν σε ένα σχολικό περιβάλλον, η οποία λύθηκε άμεσα, εντός του σχολείου, διογκώθηκε με ψεύδη για λόγους που όλοι κατανοούν κι από κέντρα που όλοι γνωρίζουμε. Μια παρεξήγηση η οποία διευθετήθηκε σε κλίμα συνεννόησης και καλής θέλησης καθώς ούτε μέτρα ζητήθηκαν ή πολύ περισσότερο υπήρξαν κατά του καθηγητή, ενώ και η κόρη μου συνεχίζει κανονικά τα μαθήματα της μαζί του, παρουσιάζεται αλλιώς. Κατανοούμε όλοι για ποιο λόγο σε αυτό το σημείο της εξεταστικής για την τραγωδία των Τεμπών υπάρχουν αυτές οι αθλιότητες. Καλώ λοιπόν όσους στοχευμένα χτυπούν την οικογένεια και τα παιδιά μου να σταματήσουν. Προσωπικά μπορούν να πουν για εμένα ό,τι θέλουν. Είμαι εδώ και δεν φοβάμαι. Απαιτώ όμως ξεκάθαρα κι αδιαπραγμάτευτα να σεβαστούν τα ανήλικα παιδιά μου και να τα αφήσουν κατά μερους. Πολύ περισσότερο μετά τις απειλές για την σωματική ακεραιότητα τους που προχθές δέχθηκα». 

    Μία μέρα μετά τις αιτιάσεις του βουλευτή έρχεται η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ που μιλά για υπόθεση «σκληρής λεκτικής επίθεσης ισχυρού πολιτικού στελέχους σε εκπαιδευτικό ιδιωτικού σχολείου»

     Αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας: «Από το 2022 η ΟΙΕΛΕ έχει αναδείξει το ζήτημα του γονεϊκού bullying ως ενός τεράστιου κινδύνου για το σχολείο και την εκπαίδευση. Σε πολλά πλέον δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, γονείς προβαίνουν σε επιθέσεις εναντίον γονέων είτε επειδή διαφωνούν για τους βαθμούς είτε με τον πειθαρχικό έλεγχο των παιδιών τους. Στην ιδιωτική εκπαίδευση ορισμένοι γονείς θεωρούν πως μπορούν, επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα ή την κοινωνική ισχύ, να επιβάλουν το δικό τους “νόμο” στο σχολείο, αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως υπαλλήλους. Οι λεκτικές ή, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και σωματικές, επιθέσεις εναντίον δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι δείγμα βαρύτατης κοινωνικής παθογένειας. Απαιτείται στήριξη των εκπαιδευτικών τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από τις Διευθύνσεις των σχολείων. Θεωρούμε πολύ θετικό το ότι πολλές διοικήσεις ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης των εκπαιδευτικών και συνεργάζονται με την Ομοσπονδία μας για την λήψη μέτρων προστασίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της αυτονομίας των συναδέλφων μας».

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας