Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΘΩΩΣΕ ΕΓΚΥΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 1763 ΗΜΕΡΕΣ!

by - Φεβρουαρίου 27, 2024


Η καταδικασθείσα όχι μόνον κηρύχθηκε αθώα, μετά από 5 χρόνια εγκλεισμού στις φυλακές, αλλά της επιδόθηκε και αποζημίωση! 

Σε μία σπάνια εφαρμογή του άρθρου 525 ΚΠΔ περί επανάληψης της διαδικασίας για τη “διάσπαση του αμετακλήτου” ο Άρειος Πάγος δικαίωσε μία γυναίκα η οποία γέννησε στις φυλακές Θήβας, αφού οι συνήγοροί της κατάφεραν να εντοπίσουν ένα στοιχείο “οψιφανές”, ένα στοιχείο δηλαδή που ήταν άγνωστο στους δικαστές που εξέδωσαν την καταδικαστική απόφαση. 

Καταδικάστηκε δύο φορές σε φυλάκιση 37,5 ετών (εκτιτέα τα 10 έτη). Είχε κατηγορηθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της αστυνομίας τον Φεβρουάριο του 2012 στον Ταύρο της Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα προώθησης αλλοδαπών στο εξωτερικό. 

Στον χώρο, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Peugeot μαύρο, το οποίο τράπηκε σε φυγή και έτσι η οδηγός διέφυγε της αυτόφωρης σύλληψης. Οι αστυνομικοί είχαν συγκρατήσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου. 

Μετά από αναζήτηση των πινακίδων, προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ανήκε στην Elena P. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα πρόσωπα, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, η Elena P. δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πολλούς μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 2012, εκδόθηκε εναντίον της ένταλμα σύλληψης, οδηγήθηκε στον ανακριτή και της επιβλήθηκε προσωρινή κράτηση. Η Elena P. ήταν έγκυος και το παιδί γεννήθηκε όσο ήταν κρατούμενη στις φυλακές της Θήβας. 

Διαβάστε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ στο dikastiko.gr

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας