Ο ΑΛΕΞΕΙ ΝΑΒΑΛΝΙ... ΠΕΘΑΝΕ

by - Φεβρουαρίου 16, 2024


Από τους πλέουν σφοδρούς επικριτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αλεξέι Ναβάλνι, ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέθανε στα 47 του χρόνια... 

     Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών των φυλακών όπου κρατούνταν ο Ναβάλνι: «Την 16η Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κέντρο N°3, ο κρατούμενος Ναβάλνι Α. Α. αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο (…) τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση»

     Είχε καταδικαστεί σε ειδικό καθεστώς για 19 χρόνια και κρατούνταν σε μία από τις πιο σκληρές φυλακές της Ρωσίας. 

     Ο Αλεξέι Ανατόλιεβιτς Ναβάλνι Ρώσος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής ήταν από τους πλέον γνωστούς ισχυρούς αντιπάλους του Πούτιν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε πως «η ομοσπονδιακή υπηρεσία φυλακών κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους σχετικά με τον θάνατό του»

     Πάντως, μέχρι να ολοκληρωθούν οι «απαραίτητοι έλεγχοι» για τον θάνατο του Ναβάλνι, οι φήμες θα οργιάζουν σε διεθνές επίπεδο... 
     Τον Αύγουστο του 2020 στον διεθνές τύπο πρωταγωνιστούσαν οι έρευνες του για την διαφθορά στο Κρεμλίνο. Λίγο μετά τις αποκαλύψεις ο Ναβάλνι  δηλητηριάστηκε με το νευροτοξικό «Νοβιτσόκ» (επιβεβαιώθηκε από πέντε πιστοποιημένα εργαστήρια του Οργανισμού για την Απαγόρευση Χημικών Όπων - ΟΑΧΟ)  και νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση. Είχε παρουσιάσει αδιαθεσία κατά τη διάρκεια πτήσης από το Τομσκ προς τη Μόσχα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Ομσκ μετά από μια αναγκαστική προσγείωση. Έπεσε σε κώμα. Δύο ημέρες μετά, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charité στο Βερολίνο. 



    Η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι βελτιώθηκε και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο 22 Σεπτεμβρίου 2020. Η ομάδα Ναβάλνι είχε κατηγορήσει το Κρεμλίνο για την δηλητηρίαση με το Κρεμλίνο να αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία. Ο ίδιος ο Ναβάλνι είχε κατηγορήσει ευθέως τον Πούτιν για την δηλητηρίαση του στο Der Spiegel.


     Όταν επέστρεψε στη Ρωσία με δική του θέληση, καταδικάστηκε και οδηγήθηκε στη φυλακή.


     Στο παρακάτω βίντεο μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του Αλεξέι Ναβάλνι μέσα από την φυλακή...

 


 Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στον διεθνή τύπο, τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ναβάλνι δεν εμφανίστηκε σε προγραμματισμένες δικαστικές ακροάσεις. Οι συνήγοροι του κατήγγειλα ότι αγνοείτο επί 17 ημέρες. Μετά από 680 αιτήματα που κατέθεσαν, στις 25 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν πως ο Ναβάλνι εντοπίστηκε στη φυλακή Polar Wolf στην Αρκτική.


 

 Ο Ναβάλνι άφησε την τελευταία του πνοή σε μία από τις πιο σκληρές φυλακές της Ρωσίας. Δείτε παρακάτω...

 

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας