ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΛΕΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ... ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ

by - Φεβρουαρίου 29, 2024


Από αρχές Ιανουαρίου, αν δεν κάνω λάθος, ακούγαμε τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα να «διαφημίζει» τις μειώσεις τιμών από... Μάρτιο! Και αύριο ο Μάρτης κάνει εμφάνιση. Μαζί και τα «πανηγύρια» για τις μειώσεις τιμών που εξαγγέλθηκαν με... περίοδο χάριτος (σίγουρα όχι για τους καταναλωτές). 

Εδώ ο υπουργός 10 Ιανουαρίου 2024

 



 Ήτανε Γενάρης θαρρώ, όταν δελτίο τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης μας ενημέρωνε πως: «Υπογράφηκαν από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, οι Υπουργικές Αποφάσεις που ολοκληρώνουν και εξειδικεύουν τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας τα οποία ανακοινώθηκαν στις 10/01/2024 και ψηφίστηκαν στις 18/01/24. Τα δραστικά μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι τα ακόλουθα: 1. Μείωση παροχών και πιστώσεων από τους προμηθευτές προς τα super market με σκοπό την εξασφάλιση χαμηλότερων τιμών για τον καταναλωτή. 2. Αποτροπή ανατιμήσεων προϊόντων με παράλληλη εφαρμογή προωθητικών ενεργειών επί των αυξημένων τιμών. 3. «Καθαρές» τιμές από το χωράφι στο ράφι προς όφελος του καταναλωτή αλλά και του παραγωγού. 4. Πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους για το βρεφικό γάλα με σκοπό τον εξορθολογισμό των τιμών.» 

Και αναρωτιέμαι. Γιατί έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο; Αφού τα κανονίσαμε τον Ιανουάριο γιατί αφήσανε τον χρόνο να τρέχει; Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Είναι ή δεν είναι η ακρίβεια το νούμερο 1 πρόβλημα των πολιτών;

Αλλά άστο να πάει κι αυτό...

Και μέχρι αύριο τι κάνουμε; Αποφεύγουμε να ψωνίσουμε μπας και γλιτώσουμε κάτι; Σωστά; 

Δήλωσε ο υπουργός σε μία από τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις: «Από την Παρασκευή και μετά, οπότε θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος της η δέσμη μέτρων την οποία έχουμε λάβει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, θα δούμε σε σημαντικές κατηγορίες προϊόντων να μειώνονται οι τιμές τους σε ποσοστό που φτάνει και το 15%. Κατηγορίες όπως είναι καθαριστικά σπιτιού, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες, αλλά και μία σειρά καταναλωτικών αγαθών τα οποία είναι βασικά για τη διαβίωση του νοικοκυριού». 

Μακάρι να λειτουργήσουν τα μέτρα, αλλά αν ακολουθήσουν την λογική «από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα» μας βλέπω να πλένουμε τα ρούχα με πράσινο σαπούνι την ώρα που θα παρακολουθούμε από την τηλεόραση τον υπουργό σε μία ακόμη «έφοδο» σε σούπερ μάρκετ...

Γ.Λιν.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας