Ο Ερντογάν προσπαθεί να ισορροπήσει πάνω σε μία ποντιακή λύρα - Περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

by - Απριλίου 20, 2016

Φως στο αδιέξοδο παραμένει το περιοδικό ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Columbia Journalism Review. Το νέο τεύχος, το ανοιξιάτικο το οποίο μπορείτε να βρείτε στον ΙΑΝΟ, στην Πολιτεία, αλλά και σε κεντρικά περίπτερα της Αθήνας και της Κύπρου, το κάνει πάλι το... θαύμα του.






Μερικά από τα θέματα που φιλοξενούνται στο περιοδικό: 

- Η Τουρκία χορεύει και το καθεστώς Ερντογάν είναι ζήτημα αν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση: Στην ακαδημαϊκή του έρευνα, ο Νίκος Μιχαηλίδης καταγράφει πώς η παραδοσιακή μουσική και η διάχυσή της στα κοινωνικά μέσα έρχονται να διαμορφώσουν ένα υπόγειο ρεύμα φιλίας των λαών της Τουρκίας και τη νέα πολιτικοποίηση.

 -Ο Κώστας Βεργόπουλος περιγράφει το αδιέξοδο της εποχής και εξηγεί πού οφείλεται η επικράτηση μιας κουλτούρας θανάτου: «Ο νεοφιλελευθερισμός είναι η μοναδική αντίληψη στην ιστορία που δεν αποδέχεται να κρίνεται από τα αποτελέσματά του» γράφει στο σημείωμά του ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός.



- Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας στη συνέντευξη που έδωσε στον Παναγιώτη Φραντζή: Η ταινία του Ένας Άλλος Κόσμος είπε με τον δικό της τρόπο «δεν θα περάσει ο φασισμός» και συναντήθηκε με ένα κοινωνικό ρεύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. «Στις ταινίες λέω την πραγματική μου άποψη» δηλώνει και εξηγεί ότι γράφοντας βρίσκει το δίκιο και την αλήθεια του.

 - Το ISIS γνωρίζει την κουλτούρα της Δύσης και ξέρει πώς να επικοινωνήσει με το κοινό που θέλει να στρατολογήσει: Στην ακαδημαϊκή έρευνα της Ελένης Παύλου: Αναδεικνύεται η επαγγελματική σχέση των τζιχαντιστών με την προπαγάνδα και τα νέα Mέσα, και ειδικότερα το πώς αξιοποιούν τα βιντεοπαιχνίδια για τις ανάγκες της προπαγάνδας τους στην καρδιά της νεανικής κουλτούρας.

 -Τον χειμώνα όλοι μιλούσαν για τη Λέσβο: Η Αρχοντούλα Βαρβάκη βρέθηκε στο νησί πριν τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατούσε τις ημέρες που οι βάρκες των προσφύγων και των μεταναστών έφταναν διαρκώς. Δεν ήταν το κράτος που έφτιαξε ένα πρωτότυπο δίκτυο αλληλεγγύης. Ήταν η θέληση της πλειοψηφίας των κατοίκων και ένα πλήθος οργανώσεων και εθελοντών.

 - Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης γνωρίζει όσο λίγοι το διαδίκτυο: «Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στην ΕΕ, στις οποίες το διαδίκτυο διαθέτει μεγαλύτερη αξιοπιστία από ό,τι τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και οι εφημερίδες» γράφει και αναλύει πώς σήμερα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραμορφώνουν, με τον δικό τους τρόπο, την πραγματικότητα.

 Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Περιοδικού Δημοσιογραφία.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας