Η Jessica Cox πιλοτάρει με τα πόδια

by - Ιουλίου 25, 2013


Πιλοτάρει με τα πόδια. Παραμερίζει το φόβο για το πέταγμα και αναζητά την ευκαιρία. Η Jessica Cox είναι η πρώτη γυναίκα που το τόλμησε, αφού δεν θεώρησε ποτέ τον εαυτό της θύμα του τίποτα...












Γεννήθηκε στο νοσοκομείο Sierra Vista της Αριζόνας το Φλεβάρη του 1983. Από μια σπάνια γενετική ανωμαλία δεν είχαν αναπτυχθεί χέρια στο σώμα της. Η μητέρα της Inez σοκαρίστηκε: «Ποιος θα αναλάβει την φροντίδα αυτό του παιδιού σαν θα μεγαλώνει; Ποιος θα μπορέσει να την αγαπήσει; Ποια η ποιότητα της ζωής της, αφού δεν θα μπορεί να καλύπτει τις πιο βασικές καθημερινές της ανάγκες, όπως να τρώει, να κρατά το τηλέφωνο, να οδηγεί αυτοκίνητο;»

Σε όλες αυτές τις ανησυχίες την απάντηση έδωσε η πίστη και η επιμονή της Jessica Cox. Μια γυναίκα που ζει τη ζωή της έντονα, ενώ όπου χρειάζεται χρησιμοποιεί τις δυνατότητες των ποδιών της! Ενάντια σε όλες τις δυσοίωνες πιθανότητες φοίτησε στο γυμνάσιο κι εν συνεχεία στο κολέγιο πληκτρολογώντας τις εργασίες της με τα δάχτυλα των ποδιών της! Η στήριξη της οικογένειάς της και η δύναμη ψυχής που διαθέτει έφεραν τις ισορροπίες. Ωθήθηκε να δοκιμάσει πολλές απίστευτες καταστάσεις.

Το όνομά της μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, αφού ήταν η πρώτη γυναίκα που οδήγησε αεροπλάνο με τα πόδια. Τι την παρακίνησε να το τολμήσει;

«Ο μεγάλος μου φόβος για το "πέταγμα". Κι όταν  μου δόθηκε η ευκαιρία να το δοκιμάσω, δεν θα μπορούσα να την άφηνα να πάει χαμένη», αναφέρει σε συνέντευξή της στο CNN.


Επίσης, ασχολείται με το άθλημα του Ταε Κβο Ντο, όπως και ο σύζυγός της. Έχει πάρει δυο μαύρες ζώνες, ενώ τις μετακινήσεις της τής πραγματοποιεί οδηγώντας μόνη της κανονικό αυτοκίνητο. Σήμερα ασχολείται με αυτό που πάντα ονειρευόταν: «Να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ως ομιλήτρια και να υπερασπίζεται μέσα από το δικό της βίωμα τα άτομα με αναπηρίες.»


Η ζωή της Jessica Cox έχει γυριστεί σε ντοκιμαντέρ με τίτλο Rightfooted, στο οποίο βεβαιώνεται η αποφασιστικότητά της και το γενναιόδωρο πνεύμα της!

Πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις της στα: Inside Edition, The Show Ellen, CNN, Fox and Friends, BBC, και πολλά άλλα, ενώ έχει φιλοξενηθεί σε διάφορα ραδιοφωνικά προγράμματα, εφημερίδες, περιοδικά και τοπικούς σταθμούς στην Ελλάδα, την Γκάνα, την Κένυα, τις Φιλιππίνες, τη Νότια Κορέα, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Ρωσία, την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βραζιλία.





Για αυτή τη χρονιά η Jessica έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Αιθιοπία σε συνεργασία με την ΜΚΟ Handicap International. Θα επισκεφτεί σχολεία  και θα αναδείξει ξανά το γεγονός πως παιδιά με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να ενσωματώνονται στο γενικό μαθητικό πληθυσμό, ενώ η συμμετοχή των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης οφείλουν πιο αποτελεσματικά να διαδώσουν το μήνυμα της αποδοχής και της ίσης ευκαιρίας.







«Ο ουρανός για αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά το όριο τους, εάν πιστεύουν ότι είναι.», το μήνυμα που δίνει η ίδια με τον ενθουσιασμό της για ζωή!


Κι όταν μιλά με τον εαυτό της; Τον πείθει πως «δεν είναι πως δεν μπορεί να κάνει κάτι, αλλά πως δεν το έχει καταφέρει ακόμη»

Ο πατέρας της έχει δηλώσει πως ποτέ δεν έχει δακρύσει γι αυτήν κι εκείνη το γνωρίζει καλά...





«Ποτέ δεν με είδε ως θύμα. Δεν είχε ποτέ ως δικαιολογία, ότι ήμουν θύμα της κατάστασής μου. Είμαι ακριβώς αυτό που είμαι και όχι θύμα του τίποτα.»


Τι θα ήταν διαφορετικά εάν είχε και τα δυο χέρια; Απαντά με ειλικρίνεια…

«Δεν το γνωρίζω. Η ζωή μου αυτή τη  στιγμή είναι όπως τη βλέπετε. Εξάλλου δεν θα θελα να σπαταλήσω το χρόνο μου με το να σκέπτομαι πώς θα μπορούσε να ήταν γιατί είμαι ικανοποιημένη μαζί της.» 





Συμβουλές θα έδινε στους νέους;

«Να μην επιτρέψουν στους φόβους τους να μπουν εμπόδιο στο δρόμο και στις ευκαιρίες που τους δίνονται. 
Ωστόσο, να πιστεύεις πως μόνο και μόνο επειδή θα αντιμετωπίσεις το φόβο σου, απαραίτητα θα τον ξεπεράσεις, δεν ισχύει απόλυτα. Ακόμη έχω ένα μικρό κομμάτι του που είναι για μένα χρήσιμο…»

                                         Ένα μικρό μέρος από το ντοκιμαντέρ Rightfooted




Παρακολουθήστε την πτήση της...




You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας